Bătălia consolelor: PS4 versus Xbox One

Consola de jocuri video este un dispozitiv creat cu scopul petrecerii cât mai plăcute a timpului liber. Prima generație de console a apărut pe piață începând cu anul 1972. Lucrurile au evoluat mult de atunci, astfel încât pe piața de profil există mai multe variante de console din care pasionații de gaming să poată să aleagă. În momentul actual, bătălia se dă între două mari alternative: PS4 versus Xbox One.

(mai mult…)

Citește mai mult Bătălia consolelor: PS4 versus Xbox One

Jocurile lunii noiembrie: care sunt cele mai așteptate lansări

Știm că pentru cei mai mulți dintre voi finalul de an este așteptat cu mare interes, întrucât aceasta este perioada în care se anunță datele de lansare ale jocurilor din 2018. Noi vă recomandăm să nu vă grăbiți, deoarece mai sunt multe nume mari ce vor apărea pe piață chiar luna aceasta. Call of Duty, Need for Speed, Pokemon, Star Wars sau Lego Marvel, acestea sunt doar câteva dintre jocurile lunii noiembrie.

(mai mult…)

Citește mai mult Jocurile lunii noiembrie: care sunt cele mai așteptate lansări

Cum tratăm oboseala oculară?

Astenopia acomodativă este cunoscută în limbajul popular sub denumirea de oboseală oculară și definește un cumul de simptome experimentate de peste 50% din persoanele care petrec perioade de timp îndelungate în fața computerului sau a altor dispozitive digitale: laptop, televizor, tabletă, smartphone etc. Simptomele sunt diverse și se pot manifesta diferit în funcție de particularitățile fiecărui caz. Cele mai comune sunt senzația de oboseală, arsură a ochilor, uscăciune, dureri de cap sau migrene, diplopie, vedere încețoșată etc.

(mai mult…)

Citește mai mult Cum tratăm oboseala oculară?

Cum îți alegi ochelarii de gaming potriviți pentru tine?

Dispozitivele digitale sunt folosite zi de zi, de oameni de toate vârstele. Fie că vorbim despre un televizor, un laptop, un monitor de PC, un telefon sau o tabletă, toate acestea contribuie la apariția unor afecțiuni cum este oboseala oculară. Folosirea acestor ecrane pentru perioade îndelungate poate duce la simptome precum: dureri de cap sau de ochi, vedere încețoșată, dificultăți de somn, senzația de uscăciune a ochilor, disconfort fizic și nu numai.

(mai mult…)

Citește mai mult Cum îți alegi ochelarii de gaming potriviți pentru tine?
Ce trebuie să știi despre istoria jocurilor video
Istoria jocurilor video

Ce trebuie să știi despre istoria jocurilor video

Termenul de joc video este foarte adânc impregnat în istoria umanității. A apărut în jurul anilor ’50 și s-a dezvoltat în permanență, până în zilele noastre. Un joc pe calculator este acela care utilizează un monitor ca mijloc de feedback și un dispozitiv periferic de intrare: joystick, tastatură, controller sau o combinație a acestora. Un joc pe consolă este acela care utilizează un sistem special proiectat cu acest scop, ce se conectează la un monitor sau televizor. Firește că termenul de joc video desemnează mai mult de atât. El poate fi utilizat pentru a descrie jocurile ce rulează pe telefoane mobile, tablete, ceasuri electronice, camere video, MP3 playere și lista poate continua.

(mai mult…)

Citește mai mult Ce trebuie să știi despre istoria jocurilor video

Când sunt ochelarii Revan potriviți pentru tine?

Ochelarii cu filtru pentru lumina albastră sunt utilizați cu precădere de acele persoane care petrec perioade de timp îndelungate în fața ecranelor digitale. Ei sunt cunoscuți și sub denumirea de ochelari de gaming mulțumită popularității de care s-au bucurat în rândul acestui segment de utilizatori. Firește că ei pot fi utilizați de oricine dorește să se protejeze de efectele pe care utilizarea ecranelor le produce. Includem aici totalitatea monitoarelor, laptopurilor, telefoanelor mobile, tabletelor și lista poate continua.

(mai mult…)

Citește mai mult Când sunt ochelarii Revan potriviți pentru tine?

Raportul lunii iulie: cele mai vândute jocuri pentru PlayStation

Știm că iubești vara mulțumită timpului liber de care te poți bucura în această perioadă. Și mai știm că iubești sesiunile lungi de gaming. Iar dacă deja te-ai plictisit de jocurile pe care le experimentezi în momentul de față, probabil ești în căutarea altelor noi. Vestea bună este că Sony a făcut publică o listă cu  cele mai vândute jocuri pentru PlayStation din luna iulie a acestui an, pe care dorim să o împărtășim cu tine, cu scopul de a te inspira. Iată care au fost jocurile preferate ale europenilor pentru PS4 și PS3.

(mai mult…)

Citește mai mult Raportul lunii iulie: cele mai vândute jocuri pentru PlayStation