TEHNOLOGIA REVAN

Pentru a înțelege exact cum funcționează ochelarii Revan și care sunt motivele pentru care ai nevoie de ei, este necesar să explicăm câteva noțiuni biologice. Dacă te întrebi care este explicația științifică pentru efectele negative ale luminii albastre, vei găsi răspunsuri utile în ceea ce urmează.

Corpul uman dispune de o glandă pineală, care este situată între cele două emisfere ale creierului. Această glandă produce un hormon numit melatonina, cu precădere în timpul nopții.

Glanda pineală prezintă o sensibilitate ridicată la lumină. Cele mai recente studii atestă că o cantitate necesară de melatonină este secretată doar în condiții de beznă totală.

În momentul în care lumina atinge receptorii fotosensibili din retină, semnalele nervoase se transmit către glanda pineală, ce oprește secreția de melatonină. Acest lucru are drept repercusiune dereglarea ritmului circardian și, implicit, oboseala cronică sau chiar insomniile.

Această lumină poate afecta și sănătatea mentală. Persoanele cu un nivel redus de melatonină și cu ritmuri biologice dereglate de expunerea la lumină sunt predispuse la apariția unor afecțiuni precum depresia sau cancerul.

Cum te pot ajuta ochelarii Revan?

Ochelarii cu filtru pentru PC Revan oferă fotoprotecție selectivă, care apără ochiul de atacul luminii cu lungimi de undă identificate drept toxice pentru retină. Lentilele ajută la creșterea clarității și a contrastului prin reducerea oboselii mușchilor oculari.

De asemenea, designul ramei se încadrează perfect pe fața utilizatorului, în așa manieră încât să diminueze problema uscăciunii ochilor. Filtrele și culoarea aplicate lentilei țin departe lumina albastră artificială, razele UV și atenuează efectul de reflexie, protejând vederea .

”Toate persoanele expuse la lumină albastru-violet mai mult de 30 de minute pe zi ar trebui să poarte ochelari cu lentile împotriva luminii albastre” – dr. Kunze

Lumina pe care ecranele telefoanelor, calculatoarelor, tabletelor sau alte gadget-uri o emit este formată din benzi înguste de lumină cu energie înaltă, diferite de spectrul complet echilibrat pe care ochiul uman îl preferă.

Simțul comun ne îndeamnă să credem că modificarea intensității ecranului sau a culorilor poate fi benefică în acest context. În realitate, aceste acțiuni nu modifică natura luminii emise, motiv pentru care este necesar să blocăm aceste raze de lumină.

Ochelarii cu filtru pentru PC Revan filtrează și echilibrează spectrul transmis, reducând lumina vizibilă cu energie înaltă (HEV) și încălzind perspectiva vizuală generală. Odată ce se reduce nivelul luminii albastre, anumite părți ale ochiului sunt activate, generând o percepție a imaginilor cu un contrast sporit.

Lentilele Revan filtrează lumina albastră, reduc timpul de recuperare oculară și totodată, protejează ochii.