Bătălia consolelor: PS4 versus Xbox One

Bătălia consolelor: PS4 versus Xbox One

Consola de jocuri video este un dispozitiv creat cu scopul petrecerii cât mai plăcute a timpului liber. Prima generație de console a apărut pe piață începând cu anul 1972. Lucrurile au evoluat mult de atunci, astfel încât pe piața de profil există mai multe variante de console din care pasionații de gaming să poată să aleagă. În momentul actual, bătălia se dă între două mari alternative: PS4 versus Xbox One.

Fiecare dintre cei doi rivali au adunat nenumărați adepți. Cu toate acestea, mulți dintre cei care doresc să facă o achiziție se întreabă care dintre cele două opțiuni este mai avantajoasă. Nu dorim să îți spunem noi care produs este mai bun, ci doar să facem rapid o analiză comparată. În final, vei alege varianta cu care rezonezi mai bine.

PS4 versus Xbox One: hardware

Din punct de vedere a componentelor hardware, între cele două alternative nu există diferențe majore. Atât Xbox One, cât și PS4, sunt echipate cu procesoare 8-core și dispun de 8 Gb de memorie RAM. Totuși, lucrurile se diferențiază din perspectiva procesorului grafic, consola Sony fiind superioară celei Microsoft din acest punct de vedere.

PS4 versus Xbox One: designul

Ambele variante combină la exterior suprafețe lucioase cu cele mate. Se diferențiază prin prisma dimensiunilor și a greutății, consola de la Sony fiind mai compactă, cu greutate mai redusă. Totodată, Xbox One este prevăzut cu un alimentator extern dreptunghiular. PS4 se conectează la priză printr-un simplu cablu. Firește că designul nu este foarte important. Iar dacă este să analizăm din punct de vedere obiectiv acest aspect, ambele modele arată foarte bine.

PS4 versus Xbox One: controlerul

Evident că și controlele se diferențiază prin prisma designului, dar și alte caracteristici importante. PS4 dispune de un controler Dualshock 4, prevăzut cu touchpad și tastă LED. Pe de altă parte, Xbox One a îmbunătățit ultima generație de Gamepad și a perfecționat-o pentru a crea un rezultat calitativ și de impact. Controlerul de la Xbox a fost îmbunătățit ulterior, cea mai importantă funcție diind cea de vibrare din butoane.

PS4 versus Xbox One: jocurile disponibile

Lucrurile sunt destul de dificil de comparat, deoarece fiecare alternativă în parte dispune de propria gamă de jocuri creată special pentru platforma ei. Firește că există și jocuri disponibile în ambele variante. Raportându-ne strict la cifre, putem spune că Xbox One dispune de 1300 de jocuri, dintre care 150 create exclusiv pentru acesta, în vreme ce Sony dispune de peste 1600 de jocuri, 500 fiind exclusiv create pentru PS4. Concluzionăm că Sony a ales să se concentreze mai bine pe acest aspect decât Microsoft.

PS4 versus Xbox One: aplicațiile

Atunci când ne raportăm la aplicații, cu siguranță Xbox One are mai multe de oferit decât PS4. Dincolo de Netflix și Hulu ce sunt specifice ambelor platforme, suita Microsoft include aplicații diverse, precum: Internet Explorer, Xbox Music, Skype și nu numai. Cu toate acestea, aplicațiile reprezintă un capitol la care cei doi giganți mai au de lucrat în viitor. Totuși, consola se utilizează cu scopul de a juca, motiv pentru care cei mai mulți utilizatori nu se declară nemulțumiți de acest aspect.

PS4 versus Xbox One: software

Fiecare software în parte dispune de propriile caracteristici. În vreme ce Sony a creat software-ul PS4 pentru a fi sensibil și funcțional, Microsoft a ales să pună accent pe inovație în ceea ce privește Xbox One. Astfel, aceasta este dotată cu diverse comenzi rapide și control prin voce, funcțiionalități apreciate de gamerii de pretutindeni. Considerăm că PS4 are mai puține de oferit din acest punct de vedere decât Xbox One.

PS4 versus Xbox One: conexiunea

Xbox One dispune de aplicația Smartglass care oferă utilizatorilor posibilitatea de a controla consola de jocuri prin intermediul tabletei, cu scopul de a obține informații prețioase despre filme, jocuri sau emisiuni TV. Pe e altă parte PS4 dispune de funcția de a emite jocurile către o PS Vita conectată la rețea. Cu alte cuvinte, orice gamer are posibilitatea de a continua sesiunea de oriunde din casă, funcșie mult mai utilă decât cea oferită de Xbox One.

PS4 versus Xbox One: funcțiile online

Microsoft nu a pus foarte mare accent pe acest lucru, omițând caracteristicile de bază ale funcțiilor online. Pe de altă parte, Sony a pus mare accent pe dezvoltarea acestui palier, pe care l-a adus în prim planul interfașei. Emiterea și partajarea de jocuri sunt printre cele mai importante atuuri ale consolei PS4. Funcții la fel de utile sunt cele de chat și lista de prieteni.

PS4 versus Xbox One: abonamentele disponibile

Ambele dispozitive necesită plata unui abonament pentru a permite accesul la componența multi-player a jocurilor. În ceea ce privește producătorul Sony, abonamentul său poartă numele de PlayStation Plus. În fiecare lună, oferă utilizatorilor în cont 2 jocuri pentru PS4, 2 jocuri pentru PS3 și 2 jocuri pentru PS Vita. Abonamentul de la Microsoft se numește Xbox Live și oferă utilizatorilor 2 jocuri pentru Xbox One și 2 jocuri pentru Xbo 360 pe lună.

Nu putem spune că războiul PS4 versus Xbox One este câștigat de una dintre cele două alternative. Ceea ce putem spune este că fiecare prezintă părțile ei pozitive și negative. Astfel, pentru a lua o decizie optimă, trebuie să analizezi cu atenție aceste lucruri pentru a stabili ce este prioritar în preferințele tale. În final, nu uita să ții cont și de grupul tău de prieteni, dacă componenta de a juca în grup este importantă pentru tine.

Revan Glasses

Povestea Revan a început pe 20 aprilie 2016, când am pus în practică dorința de a crea și de a aduce un produs nou și util în România. Prin intermediul acestui blog, întreaga echipă Revan Glasses face toate eforturile pentru a-ți pune la dispoziție sfaturile necesare pentru a-ți proteja sănătatea.

Lasă un răspuns