Criterii în funcție de care trebuie să alegi accesoriile de gaming

Criterii în funcție de care trebuie să alegi accesoriile de gaming

Gamingul este o pasiune pe care mulți copii, tineri și adulți o împărtășesc. Ea se desfășoară în condiții optime atunci când accesoriile de gaming pe care le deținem funcționează așa cum ne dorim. De cele mai multe ori, acestea sunt responsabile pentru finalizarea unui nivel sau repetarea lui.

Orice începător în ale gamingului ne adresează adesea următoarea întrebare: cum se aleg accesoriile potrivite? Ei bine, acesta este un aspect pe care îl vom discuta în cele ce urmează.

Consola de jocuri sau PC-ul

Acesta este obiectul fără de care gamerii nu se pot bucura de jocurile preferate. Soluțiile optime pentru care poți opta sunt PC-ul sau consola de jocuri. Consolele de jocuri sunt de două tipuri: portabile sau standard.

Cele portabile permit accesarea acelorași jocuri precum cele standard, însă experiența în sine nu este la fel de plăcută, din pricina ecranului semnificativ mai mic. Dacă optezi pentru console standard, ai de ales între Xbox (produs de Microsoft) și PlayStation (produs de Sony).

ebook de gaming

Factorii în funcție de care se alege sistemul potrivit (fie el consolă sau PC) sunt următorii:

 • Designul
 • Performanța
 • Memoria RAM
 • Generația din care face parte
 • Producătorul

Atunci când menționăm designul sistemului nu ne referim la aspectul lui, ci la caracteristici care influențează oarecum utilizarea sau manevrabilitatea: greutatea și dimensiunile. Aceste trebuie să se îmbine optim cu performanțe ridicate în utilizare.

În ceea ce privește memoria RAM, trebuie să analizezi cantitatea și tipul acesteia. Compară cu atenție spațiul alocat rulării sistemului de operare și cel alocat accesării jocurilor.

Nu uita că generația din care consola sau PC-ul ales fac parte este direct proporțională c calitatea pe care o oferă. Este de preferat să te orientezi spre produse din generații noi, care oferă o calitate audio-video optimă.

Considerăm că producătorul este la fel de important precum criteriile mai sus menționate. Alege opțiuni cunoscute ca fiind calitative, pentru a te bucura de o durată de viață îndelungată a acestora și de rezultate optime în utilizare.

Căștile pentru gaming

Simțul comun ne îndeamnă să credem că putem să ne bucurăm de sesiuni de gaming reușite fără căști speciale. În realitate, acesta este un element la fel de important precum grafica. Alese corespunzător, acestea pot permite utilizatorului să localizeze virtual sunetele și implicit, creează o atmosferă de joc inedită.

Factorii în funcție de care se aleg căștile de gaming sunt următorii:

 • Componența
 • Calitatea sunetului
 • Tipul de conexiune
 • Elementele de design

O pereche de căști calitative trebuie să aibă în componență microfoane calitative, apărătoare pentru acestea, să izoleze optim sunetul, să dispună de benzi de susținere reglabile și să fie confortabile în utilizare.

Atunci când analizezi calitatea sunetului, relevante sunt frecvența, poziționarea audio și funcția de izolare a zgomotului. Există căști stereo și surround. Recomandăm cea de-a doua variantă, deoarece oferă experiențe de gaming mai realiste.

O funcție importantă este aceea de force feedback. Datorită acestei componente utilizatorul va simți o vibrație în ureche ori de câte ori intervin diverse evenimente neprevăzute.

În ceea ce privește tipul de conexiune, ai de ales între wireless, mufă jack sau Bluetooth. Dacă optezi pentru căști cu conexiune wireless, este important să optezi pentru o pereche calitativă. În cazul în care nu îți permiți să investești în acest lucru, optează pentru alimentarea cu mufă, ce oferă o calitate constantă a semnalului.

Nu uita nici de elementele de design: materialele cu care sunt căptușite, greutatea, mărimea etc. Iar dacă le vei utiliza pentru a vorbi cu partenerii din joc, vei avea nevoie de un microfon cu funcție Noise Cancelling. Astfel, aceștia vor auzi doar vocea ta, nu și zgomotele de fundal.

Tastatura pentru gaming

Tastatura care vine la pachet cu PC-ul proaspăt cumpărat nu este potrivită pentru gaming, ea fiind proiectată pentru a scrie. Astfel, ea se alege în funcție de activitatea pentru care urmează să fie utilizată.

Factorii în funcție de care se aleg tastaturile pentru gaming sunt următorii:

 • Conexiunea
 • Conferința tastelor
 • Funcții cu care sunt prevăzute

Tastatura poate funcționa prin conexiune cu fir sau wireless. O tastatură cu fir și port de conexiune USB este mai accesibilă din punct de vedere financiar decât cea wireless. O poți alege dacă dispui de suficiente porturi USB și trebuie să acorzi atenție lungimii cablului.

Tastaturile wireless îți acordă mai multă libertate în mișcare. Acestea pot fi de două feluri: cu Bluetooth sau cu mini-transmițător USB. Pentru acestea, trebuie să analizezi raza de transmisie a semnalului și frecvența de operare.

Și configurația tastelor este importantă. Ai de ales între repartiția convențională și cea ergonomică. Acestea din urmă este împărțită în două părți egale, fiind special concepute pentru gaming.

Funcțiile importante pe care trebuie să le mai urmărești la o tastatură sunt următoarele: posibilitatea de apăsare simultană a +5 taste și iluminarea tastelor.

Ochelarii pentru gaming

Ochii nu sunt concepuți pentru a privi monitoare perioade îndelungate de timp. Lumina albastră produsă de ecranele digitale produce diverse afecțiuni la nivelul ochilor: oboseala, senzația de uscăciune a ochilor, insomniile etc. De aceea, este recomandat să folosești o pereche de ochelari speciali în timpul sesiunilor de gaming, care să îți protejeze ochii.

Factorii în funcție de care se aleg ochelarii pentru gaming sunt următorii:

 • Calitatea materialelor din care sunt fabricați
 • Factorii de protecție
 • Confortul

Materialele din care sunt fabricați ochelarii de gaming influențează semnificativ durata de viață a acestora și rezistența la uzură. O pereche de ochelari calitativă dispune de lentile ce au fost supuse unor tratamente ce le oferă rezistență la uzură și zgârieturi.

Recomandarea noastră este ca ochelarii să dispună de un factor de protecție UV400, pentru ca ochii tăi să fie protejați de stresul ocular și de razele ultraviolete care în mod firesc tensionează ochii.

Confortul în purtare este acel element la care nu merită să faci compromisuri. Analizează atent ca ochelarii să nu fie grei și să devină inconfortabili în utilizare. Totodată, este important să poată fi purtați alături de căști, fără a deranja.

Considerăm că acestea sunt cele mai importante accesorii și trebuie să acorzi mare atenție alegerii modelelor potrivite.

Dacă ai întrebări referitoare la criteriile în funcție de care alegi accesoriile de gaming, nu ezita să ne scrii. Îți vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

ebook de gaming

Imagine reprezentativă: Designed by Freepik

RevanGlasses

Povestea Revan a început pe 20 aprilie 2016, când am pus în practică dorința de a crea și de a aduce un produs nou și util în România. Prin intermediul acestui blog, întreaga echipă Revan Glasses face toate eforturile pentru a-ți pune la dispoziție sfaturile necesare pentru a-ți proteja sănătatea.

Lasă un răspuns

ÎNCHIDE
×

Cart