Top 4 accesorii de gaming de care nu te poți lipsi

Top 4 accesorii de gaming de care nu te poți lipsi

Există anumite accesorii de gaming de care orice persoană pasionată de această modalitate de petrecere a timpului liber are nevoie. Ca orice hobby, gamingul trebuie să se producă în condiții favorabile, pentru a ne oferi un confort fizic și psihic. Spre exemplu, o sesiune de gaming realizată cu un computer extrem de vechi și pe un scaun pe care ne doare spatele nu va fi la fel de plăcută precum una realizată în condiții de maxim confort. Dacă se întâmplă că abia ți-ai descoperit această pasiune, iată care sunt 4 accesorii de gaming care nu trebuie să îți lipsească din dotare.

Căștile de gaming

Sunetul este un aspect extrem de important atunci când ne raportăm la jocurile video. De aceea, este necesar să te asiguri că investești într-o pereche de căști calitativă, special proiectată pentru gaming. Ele trebuie să fie echipate cu microfon, pentru a-ți permite să comunici cu ceilalți gameri. Este important ca sunetul să rămână în interiorul acestora, pentru a nu-i deranja pe toți cei ce se află în proximitatea ta. Urmărește ca difuzoarele să dispună de apărătoare.

Întrucât le vei purta pentru perioade îndelungate de timp, este necesar să te asiguri că sunt confortabile. Verifică dacă banda se poate regla în funcție de dimensiunea capului, dacă pernele difuzoarelor presează urechile, dar și alte elemente de ergonomie, precum greutatea sau mărimea. Extrem de utilă este o eventuală echipare cu funcția de force feedback, ce constă într-o vibrați resimțită atunci când în joc apar situații neprevăzute.

ebook de gaming

Acum că am clarificat cele mai importante aspecte referitoare la confort, este timpul să trecem la calitatea tehnică a căștilor. Dacă vrei ca sunetul oferit de căști să fie cât mai realist, poți opta pentru funcția de surround. Ele îți permit să localizezi exact locul de unde vine sunetul, aspect ce influențează mult atmosfera de joc. Marele dezavantaj al căștilor cu această funcție este reprezentat de preț, astfel că dacă vrei o alternativă mai ieftină, va trebui să te mulțumești cu o variantă stereo.

Nu trebuie să uiți nici conexiunea, care se poate realiza prin Bluetooth, wireless sau mufă. Dacă nu ești dispus să investești într-o pereche de căști wireless sau Bluetooth calitativă, îți recomandăm să îți îndrepți atenția spre gama de căști cu mufă. În caz contrar, se poate să te bucuri de întârzieri dintre sunetul redat și cel perceput, aspect ce se poate dovedi deranjant. Iar dacă vrei ca atunci când comunici cu partenerii de joc, aceștia să te audă pe tine și nu sunetul de fundal, caută o pereche de căști cu funcția Noise Cancelling.

Mouse-ul

În situația în care joci de la PC, un mouse performant va face diferența dintre o sesiune relaxantă și una extrem de supărătoare. Un mouse de gaming se deosebește de unul convențional prin butoane suplimentare, leduri de stare și formă specială. Atunci când pornești în alegerea modelelor potrivite, ai de ales între două tipuri de conexiuni: prin cablu sau prin wireless.

Mouse-ul cu fir te va limita oarecum din punct de vedere a distanței. Dacă vrei să conectezi PC-ul la un monitor sau televizor, te vei lovi de problema aceasta. Trebuie să te asiguri că te afli în apropierea unității. Totodată, poți opta pentru un mouse wireless. Acesta va putea fi folosit oriunde, impunând totuși niște costuri suplimentare, reprezentate de înlocuirea bateriilor. Iar dacă jocul tău preferat necesită utilizarea continuă a mouse-ului, cu siguranță trebuie să optezi pentru un model foarte confortabil.

Tastatura

Nici tastatura nu trebuie uitată atunci când ne referim la gaming. Atunci când achiziționezi un laptop nou, este posibil să primești o tastatură standard, ce va face față cu brio sarcinilor de scris. Totuși ea nu se va ridica la standardele pe care gamingul le impune. Și aici ai de ales între două tipuri de conexiuni: wireless sau cu fir.

Cele cu fir sunt mai accesibile decât cele wireless din punct de vedere al prețului. Desigur, trebuie să nu uiți de lungimea cablului, deoarece cu cât aceasta este mai mare, cu atât vei avea mai multă libertate de mișcare. Un alt lucru pe care trebuie să îl iei în considerare este interfața de porturi USB, pentru că tastatura îți va ocupa în permanență unul.

Dacă vrei să nu fii limitat de fir, atunci poți opta pentru tastatura wireless. Ai de ales între cele cu Bluetooth sau cele cu mini-transmițătoare USB. Trebuie să acorzi importanță razei de transmisie a semnalului și frecvenței de operare. Poți opta pentru o tastatură din silicon sau una mecanică, după plac.

Nici funcțiile nu trebuie neglijate. O tastatură special proiectată pentru gaming permite apăsarea simultană de la 5 taste în sus. Importantă este și funcția de iluminare, ce facilitează utilizarea tastelor pe întuneric. Funcția de pooling rate trebuie și ea aleasă corespunzător. Cu cât este mai mare, cu atât mai mică este viteza de răspuns.

Ochelarii de gaming

Ochiul uman nu este creat pentru a privi ore întregi lumina artificială pe care ecranele digitale le produc. Cu siguranță dacă ai avut parte de sesiuni îndelungate de gaming, la un moment dat ai experimentat simptome de uscăciune a ochilor, durerile de cap, senzația de oboseală etc. O pereche de ochelari de gaming îți vor proteja ochii și vor îmbunătăți sesiunile de joc.

Atunci când intenționezi să achiziționezi o pereche de ochelari de gaming, trebuie să te asiguri că alegi un model calitativ și durabil, care să își facă treaba pentru o perioadă îndelungată de timp. Recomandarea noastră este să optezi pentru lentile cu un factor de protecție UV400, pentru ca ochii tăi să fie protejați optim. Verifică să alegi o ramă dintr-un material ușor, care să îți ofere confortul de care ai nevoie. Și cel mai important, asigură-te că ochelarii tăi filtrează lumina albastră.

Considerăm că acestea sunt accesoriile de care ai nevoie pentru a te bucura de sesiuni de gaming relaxante. Desigur, lista poate fi extinsă cu multe alte elemente, în funcție de resursele de care dispui. Considerăm că acestea sunt totuși un „must have” al oricărui gamer.

ebook de gaming
Sursă foto: Designed by Freepik

RevanGlasses

Povestea Revan a început pe 20 aprilie 2016, când am pus în practică dorința de a crea și de a aduce un produs nou și util în România. Prin intermediul acestui blog, întreaga echipă Revan Glasses face toate eforturile pentru a-ți pune la dispoziție sfaturile necesare pentru a-ți proteja sănătatea.

Lasă un răspuns

ÎNCHIDE
×

Cart